Login Form

Az együttes ötlete 2011 novemberében Király Anna (énekesnő) és Biró István  (billentyűs) gondolataiból született meg.  A zenekar alap ötlete, hogy a női énekhang keveredjen  a lágy rockos dallamok  kemény gitár riffeivel, gótikus elemekkel és szimfonikus hangzással megtűzdelt új, modern és eredeti hangzás világban.

 Tulajdonképpen igy kezdődött a Sorronia élete. A következő év a tanulás éve volt. A banda tagjai ekkor gyúrták össze a különböző stílusokat, hogy azok miként illeszkedjenek egymásba, hogyan erősítsék a szimfonikus hangszerek a gitárok érces dallamait, s hogy hangozzon az ének. Napról napra hétről hétre apránként,  kialakították a saját stílusukat.

A közel egy éves munka után a formáció kiforrta magát és a zenekar 2012 októberében stúdióba vonulhatott,  hogy a kemény munka most igazán elkezdődhessen. A következő hónapban rögzítették az első dalukat, az  “Enemy of Yourself”-t, amely egy videóklip kíséretében 2013 január 2-án  a terveknek megfelelően meg is jelent..

A csapat ezt követően folytatta az első lemez munkálatait ami könnyedén ment köszönhetően az UtopiaStudio munkatársainak, akik nagyon sokat segítettek a bandának a dalok rögzítésében és keverésében. A banda minden tagja fáradságot nem tűrve  2013 tavaszán további 4 dal rögzítésére kerített sort. A kemény munkájukra májusban felfigyelt a Scarlet Records teamje is és egyeztetések után még májusban a zenekar az olasz Bakerteam Recordshoz szerződött. Első lemezük munkálatai az év nyarán fejeződtek be és 2013 október 28-án a “Words of Silence” címre keresztelt album világ körüli útjára indult.

Az album megjelenést Európa-szerte turnék, koncertek követték A zenekar több neves előadóval is játszott együtt, többek között a Nightwish zenekarral , Tarja Turunennel vagy a Xandriával. 
Jelenleg a csapat a második negylemezén dolgozik.

És a történet még csak most kezdődik....